קצת על הטרנד (שעוד לא ממש הגיע לארץ) Mindful Drinking

יותם שילה, בעלי הדאבל סטנדרט, ספייס האוס, הונולולו וקאנטרי קלאב


אם נשים רגע בצד את האופציה של הימנעות מוחלטת משתיית יין קוקטיילים ואלכוהול מטעמי בריאות שהיא אופציה פחות סבירה לרוב האנשים בחברה, ישנה עוד דרך מלבד ״הימנעות״ דרך שהיא יותר מספקת לשתות, להנות בבילוי עם רק מעט חסרונות והיא כבר סוחפת אנשים רבים בעולם ואפילו קמו לה מספר תנועות כמו Club soda together, מספר מותגים בקורלציה לאג׳נדה כמו Seedlip Drinks שנרכשה ע״י דיאג׳ו.


אז בגדול שמדברים על מיינדפול דרינקינג מדברים על חופש ליהנות מאלכוהול בתנאים שלנו. עם דגש על מה אני מכניס לגוף שלי וגם מה נעשה לסביבה בהפקה שלהם. כמובן שיש המון חורים עדיין וזה לא מושלם אבל אני ממליץ כרגע להצטרף ולא לבקר.


ששמעתי בהרחבה על מיינדפול דרינקינג , אולי בתור מגננה מקצועית... מיד חשבתי שהיי! אבל אני משתמש בקשים מתכלים, מזבל תאדמה בבר בפודים של קפה מהבית שלי, מייבש תפוזים לאחר שהשתמשתי בקליפה שלהם, ובואנה אני הכי מיינדפול שיש לשתיה לסביבה. אז זהו שיש יותר מזה... וזה מתחיל ונגמר במחשבה על הנושא הזה שכנראה רובנו מדחיקים ודאי אנשים כמוני שעובדים בזה כל החיים...


*בתמונה קוקטייל ״פריז סינדרום״ מתפריט האחרון של הדאבל עם קמומיל שרי יבש תפוחים סחוטים דבש וג׳ינג׳ר


אז ריכזתי מספר טיפים ראשונים של איך לשתות ״מיינדפולי״

  1. מתכננים מה ואיפה? בהרבה קוקטייל ברים כרגע יש קוקטיילים בעצימות נמוכה (Low abv) אפשר לברר, לבקש תפריט בפייסבוק, וככה שמי שלא מכיר ידע שזה קוקטיילים עם ורמוטים, יינות מבעבעים, שרי יבש או שנדי למשל (יש עוד) זה דוגמאות לקוקטיילים נמוכי אלכוהול ואפשר תמיד לשאול את הצוות בבר השכונתי שלכם מקווה שעוד כמה חודשים כולם ידעו. מומלץ לשתות במקומות שמגישים כוסות מים ליד המשקאות (כמו במגוון ברים מעולים בתל אביב)

  2. אם שתית ביום שני בערב 2-3 דרינקים אבל אתה רוצה להמשיך לבלות עם חברים?תרגישו בנוח להזמין טוניק ולבקש מצוות הבר לתבל אותו, ועוד אופציה היא ג׳ינג׳ר ביר, זה נראה כמו דרינק לכל דבר וזה גם דיי טעים.

  3. שתייה באירועים חברתיים יציאות ובילויים יכולה להיות נהדרת, כנ״ל עם אוכל טוב וזה התכלית הכי איכותית והאמיתית לזה, אבל אם אתה שותה כשאת/ה בודד/ה, עייף ורגשני? ולבד בבית, אנחנו יודעים לאן זה הולך וזה בטח לא רעיון טוב. ושווה לתת על זה מחשבה ואולי להגביל את זה ליום בשבוע.

  4. כמובן לשתות במקומות שלא משתמשים בפלסטיק לקשים יש היום עמילן תירס קשי נייר ועוד רגע מגיעים קשי פסטה, אבל הכי טוב בלי קש וזהו.

בישראל תרבות השתיה מתפתחת ואיכותית אך בנתוני צריכה לאדם אנחנו בגדול מקום אחד מעל מדינות מוסלמיות, ככה אלכוהוליזם יכולה להיות כאן בעיה פרטית אבל בהחלט ישראל ביא מדינה מאוד סחית ובוא נגיד תאמת לא שותים פה הרבה, ככה ששתיה מודעת כאן היא כנראה תקפה בעיקר לאנשי מקצוע, ברמנים, מסעדנים ואולי בליינים רציניים

אז פתרון הקסם של שתיה מודעת מדבר על תרגול של שתיה במתינות ובמודעות בחודש הבא עם סיום חודש הג׳ין בדאבל סטנדרט Double Standard נקדיש תפריט צד של קוקטיילים לנושא הצעיר הזה ואמשיך לעדכן...

#tlvcw #DrinkTLV

© Tel Aviv Cocktail Week 2019